National Repository of Grey Literature 4 records found  Search took 0.01 seconds. 
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Návrh a ověření metod sledování vybraných ekologických, fyzikálních a energetických ukazatelů v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM a způsoby jejich ověření na krajském referenčním pracovišti v Albrechticích, okres Karviná - dodatek
AGRO-EKO, Ostrava ; Brožková, Zuzana ; Holuša, Václav ; Suk, Michal
Dodatek přímo navazuje na zprávu uvedenou v Příloze 4. Pro vypracování dodatku již byly k dispozici kompletní výsledky měření, které umožňovaly srovnat a vyhodnotit změnu jednotlivých sledovaných parametrů jak během intenzivní fermentace materiálu ve žlabech, tak i během měsíčního zrání volně loženého fermentátu na poli. Sušina a organické látky, obsah a změny v množství jednotlivých sledovaných organických látek, rizikové látky, mikrobiologie
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Návrh a ověření metod sledování vybraných ekologických, fyzikálních a energetických ukazatelů v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM a způsoby jejich ověření na krajském referenčním pracovišti v Albrechticích, okres Karviná
AGRO-EKO, Ostrava ; Brožková, Zuzana ; Holuša, Václav ; Suk, Michal
Na technologické lince v Albrechticích probíhala měření prováděných, jejichž cílem je návrh a ověření metod sledování procesu přípravy směsi a vlastního fermentačního procesu, zjišťování změn základních vlastností fermentátu v závislosti na podmínkách a na různých poměrech mísení vstupních surovin. Jedná se především o sledování změn mikrobiálního znečištění a organických kontaminant v procesu fermentace, včetně sledování změn v obsahu jednotlivých nutrientů. Měření prokázala, že fermentační proces a tím i parametry výstupního produktu lze určitými způsoby regulovat a že udržování vysokých teplot během procesu fermentace vede k hygienizaci, tj. likvidaci nežádoucích patogenních mikroorganismů, které se ve směsi vyskytují. Sledování změn v obsahu rizikových látek (PAU, NEL, AOX) ukázala, že u NEL a AOX došlo v rámci 8-denní fermentace ke snížení množství oproti vstupu o 22 %. Obsah PAU zůstal nezměněn.
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Ověření metodiky postupu řízené fermentace čistírenského kalu v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM na bázi kalů z ČOV a biomasy z hlediska hodnocení mikrobiologických ukazatelů
AGRO-EKO, Ostrava ; Vaníček, Petr ; Hůrka, Miroslav ; Holuša, Václav
V roce 2004 byly sledovány změny vybraných patogenních indikátorů v novém fermentačním zařízení, byl sledován průběh změn mikrobiologických ukazatelů zakládky od počátečního smíchání a naskladnění až po vyskladnění hygienizované směsi.
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Návrh a ověření metod sledování vybraných ekologických, fyzikálních a energetických ukazatelů v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM a způsoby jejich ověření na krajském referenčním pracovišti v Albrechticích, okres Karviná
AGRO-EKO, Ostrava ; Vaníček, Petr ; Klement, Jiří ; Hůrka, Miroslav ; Holuša, Václav
V práci je uvedeno základní schéma vzorkování a podmínky pro manipulaci se vzorky v průběhu pokusů na stacionárním technologickém zařízení pro aerobní fermentaci AGROEKO v Albrechticích, okres Karviná. Sledovány by změny v kontaminaci vybraných patogenních indikátorů a sledování průběhů teplot ve fermentačních žlabech. Zpráva obsahuje také informace o vývoji prototypu mobilního fermentačního zařízení.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.